El "Pitjor penal de la història" impacta la Lliga: l'estreta victòria del València sobre Osasuna

WriterMarc Ferrer

16 April 2024

Teams
  • La clau per emportar una: En un partit crucial per a la classificació europea, el València va aconseguir la victòria per 1-0 davant l'Osasuna, gràcies al gol d'André Almeida a la primera part.
  • Punt clau dos: El partit ha estat testimoni del que ha estat batejat com el "pitjor penal de la història" per Ante Budimir en els darrers instants, desaprofitant l'oportunitat d'empat per a Osasuna.
  • Tres punts clau: Aquest moment crucial podria afectar significativament la cursa per un lloc europeu, deixant Osasuna 11è i València pujant al setè lloc de la classificació de la Lliga.

En el món de gran apostes de la Lliga, cada partit i cada punt es converteix en una batalla a mesura que la temporada s'acosta al final. L'enfrontament entre el València i l'Osasuna dilluns a la nit no va ser una excepció. Amb places europees en joc i només vuit jornades de Lliga, la intensitat era palpable a Pamplona.

El València, els visitants, va aconseguir agafar avantatge a la primera part amb un xut d'Andre Almeida. Això va preparar l'escenari per a un final mossegant les ungles, ja que pretenien mantenir el seu esvelt avantatge davant un equip determinat de l'Osasuna. El drama va arribar al seu punt àlgid als set minuts del temps de descompte de la segona part, quan el valencià Hugo Guillamon va cometre una falta a l'àrea sobre el davanter de l'Osasuna Ante Budimir.

Budimir, amb un impressionant balanç de 16 gols en 30 partits abans d'aquest partit, va ser l'escollit per fer el penal crucial. Tanmateix, el que va passar després va ser inesperat i probablement es recordarà durant els propers anys. En un moment d'aparent indecisió durant la seva carrera, Budimir va executar el que molts han anomenat la "pitjor pena de la història". El seu intent va ser un suau desgast de la pilota, fàcilment recollit pel porter del València, Giorgi Mamardashvili, que va acabar efectivament el partit amb el València aconseguint una victòria per 1-0.

El moment es va convertir ràpidament en un tema de conversa, no només entre els que estaven a l'estadi, sinó a través de les plataformes de xarxes socials, on un clip de la pena fallida es va fer viral. Els comentaris i les reaccions dels fans van anar des de la incredulitat fins a l'humor, amb un fan que va proclamar: "Enhorabona Ante Budimir. Acabes de fer el pitjor penal que el món ha vist mai". Altres van comparar la fallada amb infames errors de penal del passat, mentre que alguns aficionats van expressar la seva simpatia pel desafortunat moment de Budimir sota una pressió tan alta.

Aquesta falta va tenir implicacions importants per als dos equips. El València va consolidar la seva posició en la carrera per la classificació europea, situant-se a vuit punts d'Osasuna i a la setena posició. Mentrestant, l'Osasuna es va deixar lamentar el que podria haver estat, ja que es mantenia a l'11è lloc, les seves esperances d'arribar als sis primers s'han anat creixent.

A mesura que la pols s'assequi en aquest partit memorable, el focus es desplaçarà inevitablement cap a la resta de partits. Tanmateix, la història de la "pitjor penalització de la història" i el seu impacte en la carrera pel futbol europeu perdurarà a la ment dels aficionats de la Lliga durant força temps.

Es pot pensar en un penal més espectacular de la història del futbol? Comparteix els teus pensaments i uneix-te a la conversa a continuació.

About the author
Marc Ferrer
Send email
More posts by Marc Ferrer
Sobre

Marc Ferrer és un estimat escriptor de notícies de la Lliga de Catalunya, conegut per la seva profunda comprensió de la cultura del futbol català i la seva intersecció amb la Lliga. Els seus articles perspicaces ofereixen una perspectiva única, el que el converteix en una veu diferent en el periodisme esportiu.

Articles relacionats
Enfrontament de la Lliga: els equips lluiten per la glòria als penúltims partits de la temporada